Wellness és fitness központok napi - és nagytakarítása

A wellness és fitnesz létesítmények az egészséget szolgálják, ahol különösen fontos a higiénia magas szintű betartása. A közös öltözők, zuhanyzók, és az egymás után, sok esetben izzadó kézzel használt gépek kapaszkodói, és felületei mind-mind komoly fertőtlenítést igényelnek. Nagyon fontos, hogy vendégeink maximális biztonságban részesüljenek a higiénia területén. A wellness vagy fitnesz szalon kiválasztásánál, ahová majd járni szándékozunk - mindannyiunk számára fontos szempont a komfortérzet, amihez a tisztaság nagymértékben hozzájárul. 

Cégünket 2011-től az Újbudai Oxygen Wellness Központ vezetői bízták meg a létesítmény teljeskörű napi - és nagytakarításával. A vendégektől már most érkeznek a pozitív visszajelzések, hogy mennyire jó a közérzetük, maximális a tisztaság a wellnessben és a zuhanyzókban, öltözőkben.

Egy wellness illetve fitnesz központ, létesítmény takarítási eljárásaihoz vagy technológiáihoz a következő fő szempontok szerint kell kiválasztanunk a megfelelő eszközt és vegyszert.

 • hatékony, gyors munkafolyamat
 • szép optikai hatás
 • maximális higiénia, egészségvédelem
 • értékmegőrzés
 • környezetkímélő eljárás biztosítása.

Egy wellness központ takarítása azonban nem egyszerű feladat! Ez is speciális eszközöket és szereket illetve komoly szakmai és technológiai hozzáértést igényel.

Milyen problémák merülhetnek fel a tisztításnál?

 • kemény a víz (vízkőfátyol megjelenése)
 • nem megfelelő a tisztítószer-kiválasztás (felületroncsolás)
 • vegyszer túladagolás (fehér fátyol megjelenése, "csíkos" felmosás, vagy felületroncsolás)
 • vegyszer aluladagolás (az oldat nem terül szét a felületen és meglátszik a feltörlés helye)
 • nem megfelelő az eszköz-kiválasztás ("csíkos" felmosás, "szöszölődés")
 • koszos víz vagy mop használata (szürke fátyol megjelenése, "csíkos" felmosás)

 

Alaptisztítás:

Amennyiben a fátyolosodás már megjelent és van lehetőség gépi tisztításra (gyorsabb és hatékonyabb) a megfelelő vegyszerrel és egytárcsás súrológéppel, normál (nem puha) kefével távolítjuk el azt. A fellazított szennyeződést vízszívóval összeszedjük. A fátyolosodás manuálisan is két lépésben tüntethető el, munkaoldatba mártott dörzsis anyagú moppal fellazítjuk, majd vágott mikroszálas moppal összeszedjük a fellazított szennyeződést. Akár géppel, akár kézi eszközökkel végezzük az alaptisztítást, mindenképpen betartjuk az adott felületre vonatkozó speciális elveket: saválló felületen savas alaptisztítóval, savérzékeny felületen (pl. márvány, mészkövek, terméskő, stb.) lúgos (alkáli) szanitertisztítóval dolgozunk. Ha savérzékeny a felület, még inkább igaz, hogy nem szabad elhanyagolni, mert a masszív vízkővel a lúgos alaptisztító nagyon nehezen birkózhatunk meg később, viszont folyamatos napi tisztítás mellett jó eredményt lehet vele elérni. 

Napi tisztítás:


Amennyiben még nem jelentkezett a fátyolosodás vagy már eltüntettük azt, úgy a napi tisztításnál elég a kézi eszközök használata (dörzsi anyagú moppal, és vágott mikroszálas moppal; saválló felületen savas szanitertisztítóval, savérzékeny felületen lúgos szanitertisztítóval). Természetesen ez művelet már nem olyan hosszadalmas, mintha alaptisztítást végeznénk. 

Fontos a megfelelő vegyszerek, tisztítószerek kiválasztása hogy a meglévő értéket megóvjuk és azok eredeti állagát megőrizzük. Természetesen a maximális tisztaság elérését szem előtt tarva. 

Ezért is lényeges, hogy a létesítmény már a kezdetektől szakszerűen legyen takarítva, tisztítva – napi szinten, mert így megóvhatjuk annak állagát is, sokáig és még hosszú időn át szép marad, hogy a vendégek egészséges kikapcsolódását és harmóniáját szolgálja! 
 

 
Ajánlatkérés takarítási feladatok ellátására

Kérjük, az alábbi adatlapot töltse ki ajánlatunk elküldéséhez. Felhívjuk figyelmét, hogy az adatlap csillaggal jelölt mezőit mindenképpen szükséges kitölteni az alapos és korrekt ajánlat elkészítéséhez. A kapcsolattartói adatok esetén valódi adatokat adjon meg, arra az esetre, ha az adatlapon megadott információk mellett kollégáink esetleg további kérdéseket szeretnének feltenni az ajánlatadás érdekében.

Az Ön neve*:
Telefonszám*:
E-mail cím*:
Cégnév:
Helyiség típusa:
Alapterület: m2
Rendszeresség:
Tevékenység:
A CTRL gomb nyomvatartásával + kattintással
több elem is kiválasztható!
Egyéb üzenet:

Taképszolg Kft.

1117 Budapest, Budafoki út 60 A épület I. emelet

06 30 570 3584

info@takepszolg.hu

Hogyan indítjuk el új takarítási projektjeinket?

» A munkavégzési terület alapos bejárása és felmérése

» A felmérési adatok alapján takarítási terv készítése

» A takarítási terv alapján humán- és más erőforrások biztosítása

» Próbatakarítás végzése az adott területen, a saját költségünkre

» A takarítási terv és folyamatok véglegesítése a próbatakarítási tapasztalatok alapján

» A már helyismerettel is rendelkező munkatársakkal elkezdhetjük az első tényleges munkavégzési napot


Kérdése merült fel az ajánlatkérés kitöltése közben?


Keresse kollégánkat, aki készséggel segít Önnek:Koródi Andrea
Értékesítési vezető

06 30 570 3584