Autóbusz utaskiesés kísérleti vizsgálata

A kérdéses időszakban a nem gyakran, azonban súlyos következményekkel járó, menetközbeni autóbuszból történt utaskieséses balesetek indokolták a balesettípus kísérleti vizsgálatát.

A vizsgálatot indukáló konkrét esetben a  balra nagyívben kanyarodó szóló autóbuszban álló utas  egyensúlyát vesztve a középső ajtó alsó részének esett, melynek rögzítő kereke a vezetősínből kiugrott és az ajtó felfelé kinyílt, majd az autóbuszból ki is esett.  A baleset során az utas megsérült, majd később a kórházban elhalálozott.

A balesetben részes autóbusz műszaki állapotának szakértői szemléje, majd ezt követően a balesetben részes járművel megegyező típusú és kialakítású autóbusz baleset helyszínén végzett menetdinamikai vizsgálata és a gyalogos dummyval szintén a balesetkori menetviszonyokra vonatkozó jármű utasterében az elesési –felütközési kísérlet szimulációja. A vizsgálat során nagysebességű kamerák felvételeivel történt az utast helyettesítő gyalogos dummy mozgásának rögzítése és elemzése. A dummyban elhelyezett UDS berendezéssel annak x-y-z tengely mentén kialakuló gyorsulás lefutásának rögzítésére is sor került. A kísérletek során az autóbusz oldalajtó a dinamikus elmozdulása mellett nem nyílott ki, a dummy annak felütközve az utastérben maradt.

Az elvégzett kvázistacionárius erőmérések során az ajtó rögzítő keretében maradt, nem nyílott ki.A vizsgálat során megállapítást nyert, hogy az ilyen kivitelű autóbuszok oldalajtók utas-kiesés megakadályozásának ellenőrzésére ill. egyéb kinyílást ellenőrző vizsgálataira sem hazai sem pedig nemzertközi előírás-szabvány nem rendelkezik. Meghatározható cél volt tehát egy ílyen követelményrendszer és vizsgálati módszer kidolgozása.

Az alkalmazott utas dummy:

Mérőműszer elhelyezés a dummyban:

 

Ajánlatkérés takarítási feladatok ellátására

Kérjük, az alábbi adatlapot töltse ki ajánlatunk elküldéséhez. Felhívjuk figyelmét, hogy az adatlap csillaggal jelölt mezőit mindenképpen szükséges kitölteni az alapos és korrekt ajánlat elkészítéséhez. A kapcsolattartói adatok esetén valódi adatokat adjon meg, arra az esetre, ha az adatlapon megadott információk mellett kollégáink esetleg további kérdéseket szeretnének feltenni az ajánlatadás érdekében.

Az Ön neve*:
Telefonszám*:
E-mail cím*:
Cégnév:
Helyiség típusa:
Alapterület: m2
Rendszeresség:
Tevékenység:
A CTRL gomb nyomvatartásával + kattintással
több elem is kiválasztható!
Egyéb üzenet:

Taképszolg Kft.

1117 Budapest, Budafoki út 60 A épület I. emelet

06 30 570 3584

info@takepszolg.hu

Hogyan indítjuk el új takarítási projektjeinket?

» A munkavégzési terület alapos bejárása és felmérése

» A felmérési adatok alapján takarítási terv készítése

» A takarítási terv alapján humán- és más erőforrások biztosítása

» Próbatakarítás végzése az adott területen, a saját költségünkre

» A takarítási terv és folyamatok véglegesítése a próbatakarítási tapasztalatok alapján

» A már helyismerettel is rendelkező munkatársakkal elkezdhetjük az első tényleges munkavégzési napot


Kérdése merült fel az ajánlatkérés kitöltése közben?


Keresse kollégánkat, aki készséggel segít Önnek:Koródi Andrea
Értékesítési vezető

06 30 570 3584